Top

Kurkuma olie (extra voor oil pulling)

Nieuw 25% Korting
  • Kurkuma olie (extra voor oil pulling)
€ 19,95
14,95

Kurkuma olie (extra voor olie spoeling)

Oil pulling, of olie spoeling, is hot, hip en nieuw. En het is een bijzondere techniek om je gezondheid goed te ondersteunen. "Je mond is het venster naar je lichamelijke gezondheid" scheef men vele duizenden jaren geleden al in de oude Ayurvedische geschriften. 


Olie spoelingVolgens de oude ayurvedische geschriften stelt men dat een infectie in de mond de gezondheid van het gehele lichaam kan beïnvloeden. Dit heet de "focale infectie theorie" en wordt nog steeds in onze tandheelkunde gebruikt. 

De ayurveda is ca 6000 jaren oud, in deze tijd is de relatie tussen de gezondheid van onze mond en ons lichaam al gesignaleerd. Vaak is een ontstoken tand of kies een 'trigger' voor gewrichtspijnen. Of andere lichamelijke problemen. Zelfs ziekte kan hier de oorzaak vinden. Moet je dan middelen slikken ? Of de oorzaak wegnemen ? 

Hoe kan dit ?

Een wond in de huid zou je direct uitwassen om een infectie te voorkomen, doordat de bacteriën binnendringen. Maar in je mond heb je ca 8 miljoen bacteriën. Goede en slechte. En ook erg slechte. 
Normalerwijze slik je deze met het speeksel door. En moet je lichaam tegen deze bacteriën vechten, om ze in je lichaam onschadelijk te maken. Een hele klus met zoveel bacteriën. 

In de oude ayurvedische traditie gebruikte men een eetlepel sesamolie, mengde hier een paar druppeltjes andere olie door, en spoelde hiermee 's ochtends de mondholte. Gedurende ca 15 minuten.

Etherische Olie ?

Nee, etherische olie kan giftig zijn. Dus die kun je niet voor oil pulling gebruiken. En gewone 'eet olie' is te zwak. Het moet een sterke olie zijn, op natuurbasis. 

Dus,.. vorig jaar hebben in India gezocht naar oude ayurvedische recepten, voor deze traditie. We zochten naar aanvullend reinigende oliën. met hun eigen karakter en uitwerking. 

Die hebben we gevonden. We hebben er 5 gevonden. Ze voldoen aan de sterke ayurvedische richtlijnen en zijn volledig en 100% natuurzuiver.

Bij de oil pulling, of olie spoeling, kun je een paar druppeltjes reinigende of mineraliserende of herstellende of ontsmettende of ontstekingen remmende oliën vinden. Doe er 1 a 2 druppeltjes extra bij, op je eigen oil pulling olie. 

Hier vindt u de eerste : Natuurzuivere kurkuma olie, je gebruikt het niet puur, maar doet een paar druppeltjes op je iegen olie spoeling olie. 


Artikelnummer: kuroil pulling

Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code