Top

Oliespoeling, hoe doe je dat

Olie spoeling, hoe doe je dat ?

Wat is olie spoeling ?  

Om je mond met olie te reinigen is een heel oude ayurvedische gezondheids techniek.
Je eet niets op, je slikt niets dóór. Je maakt alleen maar schoon. 

In tegenstelling tot de meeste andere medische behandelingen is olie spoeling heel eenvoudig, absoluut onschadelijk en doeltreffend.  Je hebt dagelijks een afgestreken eetlepel kokosolie of sesam olie nodig. En 1 a 2 druppels van onze extra hulpolie.

Wat is er belangrijk voor de olie spoeling ?

Het is heel simpel, maar je moet er wel éven aan wennen.
 * Je neemt wat kokos- of sesam olie in je mond. Ca 1 2 theelepels. Je spoelt de olie rond in je mond, met je lippen op elkaar. Zuig en pers de olie tussen je tanden en kiezen door. Doe dit gedurende 15 a 20 minuten. Maar dit moet je wel opbouwen. Ikzelf heb dat met ca 3 minuten per dag, iedere dag 3 minuten erbij, opgebouwd. Tot 15 minuten per dag. 
* Je mag er NIET mee gorgelen ! Dan zou je kunnen gaan kokhalzen en is er de kans dat je alle slechte bacteriën weer binnenkrijgt. Probeer dit te voorkomen. 
* Terwijl je hiermee bezig bent, vormt zich speeksel in je mond. Dit mengt zich met de olie en wordt wit van kleur. Dit moet, anders 'spoel' de de olie niet goed rond. 
* Als er zich wat slijm achter in je keel vormt, wil je je natuurlijk niet verslikken. Spuug de olie en het slijm uit in de afvalbak, en begin rustig over nieuw. Geen probleem. 
* Het gehele proces duurt 20 minuten, al begin je 3 x overnieuw.
* Spuug de olie NIET in de wasbak uit. Want als het stolt, heb je de kans dat de afvoer verstopt raakt. De afvalbak is de juiste plaats. 

En hoe ga je verder met de olie spoeling ? 

Doe dit vóór het eten, drink een glas water van tevoren.

1. Doe 2 a 3 theelepels sesam- of kokosolie in je mond.
2. Doe daar de 2 druppeltjes extra 'olie spoeling olie' op.
3. De oplossing van speeksel/oil pulling olie zal melkwit van kleur worden.
4. Spoel de olie ca 15 a 20 minuten in je mond rond.
5. Spuug de olie in een afvalbak weer uit, even in een servetje o.i.d.
6. Spoel je mond na met schoon water en drink daarna een glas water.
7. Doe dit één keer per dag.

Waarom zou ik dit gaan doen ?  
 
In onze mond zitten méér bacteriën, als dat er mensen op aarde zijn. Veel van deze bacteriën zouden ziekte kunnen veroorzaken. Om ze kwijt te raken, door met olie te spoelen, is het een goede zaak voor onze gezondheid. Hieronder staat een artikel over 'tanden poetsen', maar oil pulling is veel doeltreffender.

Lees dit artikel maar eens: 

Goedendag, Meneer en/of Mevrouw.

Wilt u per e-mail op de hoogte worden gehouden omtrent onze laatste aanbiedingen ? . Dank kunt U zich hier inschrijven. Bij Iedere nieuwsbrief met interessante artikelen en/of goede aanbiedingen ontvangt U van ons een bericht. Dank voor Uw inschrijving. Met vriendelijke groeten van Uw kurkumalonga.nl-team.@